top of page
12092018.jpg
Ik ben mee !

Hilde Pelgrims & Ivan Haagen

arcHI-dee architecten

Ivan Haagen en Hilde Pelgrims vormen samen arcHI-dee architecten en werken samen sinds hun afstuderen aan het Sint Lucas instituut te Brussel in 1996.

 

arcHI-dee architecten is vooral gespecialiseerd in particuliere woningbouw, zowel eenvoudige als doorgedreven energetische renovaties en nieuwbouw BEN-woningen.

 

Duurzame materialen

Energiezuinig bouwen

Eenvoudige composities met veel licht en ruimte.

 

"Energiezuinig (ver)bouwen is de boodschap vandaag."

Het is van groot belang om reeds van bij de start van het

(ver)bouwproces de nodige aandacht te geven aan energiezuinigheid. De noodzaak om enerzijds de vraag naar energie te beperken door goed te isoleren en compact te bouwen en anderzijds de vraag naar energie zo efficiënt mogelijk invullen door goed te ventileren en gebruik te maken van energiezuinige technieken : zoals bij verbouwingen alternatieven bieden voor de zonneboiler, door een combinatie van een ventilatie systeem met een warmtepompboiler. Dit resulteert in een zeer gunstig effect zomer en winter. Of door uw woning te verwarmen met ventiloconvectoren in combinatie met vloerverwarming op lage temperatuur en dit in combinatie met warmtepomp of hybride systeem (bv. bestaande gasverwarming combineren met lucht-water warmtepomp).

Het is onze taak als energiebewuste architecten om u zo goed mogelijk te begeleiden in het maken van de juiste keuzes.

 

 

"Als architectuur geen kunst was, dan zou het bouwen van een huis eenvoudig zijn"

-Arne Jacobsen-

 

bottom of page